2020 – Godina velikih izazova i uspešnog poslovanja

U prvoj polovini 2020. godine, naša kompanija AB Trade doo poslovala je uspešno, i pored pandemije koronavirusa/COVID19 koja je uzdrmala celokupnu svetsku ekonomiju, ostvarila prihod za 46% veći u odnosu na isti period 2019. godine, što se najvećim delom može pripisati rastu prodaje u skladu sa tržišnim potrebama i realizaciji dobijenih projekata.

U uslovima pandemije, kada je usporavanje prodaje bilo sasvim očekivano, obim naših prodajnih aktivnosti je znatno povećan, s obzirom na povećanu tražnju za proizvodima koje naša kompanija ima u svojoj ponudi (medicinska oprema i medicinski nameštaj).

U skladu sa situacijom, doneli smo niz mera radi osiguravanja kontinuiteta poslovanja i zaštite naših zaposlenih.

Procese rada prilagodili smo nastaloj situaciji i uskladili ih sa digitalnim platformama kako bi se obaveze ka klijentima nesmetano ispunjavale uprkos otežanim i promenjenim uslovima rada.

Procesom digitalizacije tj. online ugovaranja poslova, online sastanaka i online prezentacija omogućena je prodaja na daljinu, s obzirom da su kontakti sa našom ciljnom grupom bili svedeni na minimum ili gotovo nemogući usled pandemije.

Operativne rizike sveli smo na minimum s obzirom na pojačan rad na daljinu koji je većem delu zaposlenih omogućio rad od kuće, dok je delu zaposlenih omogućen rad u prostorijama kompanije uz poštovanje svih propisanih zdravstvenih mera.

Svoje klijente i poslovne saradnike redovno smo obaveštavali o promenama u poslovanju putem digitalnih platformi (Facebook, Instagram, LinkedIn) koje uspešno koristimo i pre početka pandemije.

Iako je COVID19 izazvao turbulentna kretanja na globalnom finansijskom tržištu, što je rezultiralo promenama u vrednosti kapitala kao i usklađenosti između imovine i obaveza, rizik od nelikvidnosti sveli smo na minimum, s obzirom na činjenicu da je naša kompanija pre proglašenja vanrednog stanja na svojim poslovnim računima osigurala sredstva dovoljna za minimun 12 meseci operativne likvidnosti uz obavljanje svih poslovnih aktivnosti na najvišem nivou.

U 2021. godini nadamo se slabljenju pandemije COVID19 kao i postepenom oporavku globalnog tržišta, čime će se stvoriti uslovi za nesmetan nastavak realizacije projekata započetih pre vanrednog stanja.

Trudićemo sa da i u godini koja je pred nama, održimo pozitivan trend koji smo započeli i da vrhunskim kvalitetom proizvoda i usluga opravdamo lidersku poziciju koju zauzimamo na tržištu prodaje i distribucije medicinske opreme u Srbiji.

Vaš AB Trade tim

Stiegelmeyer – International Sales Meeting 2022

Stiegelmeyer – International Sales Meeting 2022

Stiegelmeyer je ove godine organizovao međunarodni sastanak distributera u Gdanjsku. Direktor AB TRADE-a Andreja Brkić je prisustvovao ovom prestižnom okupljanju gde su predstavljeni noviteti i aktuelnosti ove kompanije. Stiegelmeyer group se potrudio da nam predstavi...

Laseri Fotona – naš novi distributerski ugovor

Laseri Fotona – naš novi distributerski ugovor

Novi distributerski ugovor sa jednim od najvećih svetskih proizvođača lasera Fotona / Slovenija LASERI ZA ŠIROKU PRIMENU U DERMATOLOGIJI, HIRURGIJI I GINEKOLOGIJI Reč dve o poslovanju u 2020 godini Tokom vanrednog stanja naš osnovni cilj bio je da ispunjavamo sve...